לעגלה 0

גנאש ויטלה בשלוש שכבות

קינוח קל להכנה בשלוש שכבות שיפיל כל משפחה לא טבעונית מהרגליים. 

שכבה ראשונה: שוקולד מריר.
שכבה שנייה: גנאש ויטלה אגוזי לוז ופקאן.
שכבה שלישית: גנאש פירות יער

ויש לנו כאן קיצור דרך מגניב.
אפשר בהחלט להסתפק רק בשכבה האמצעית של ויטלה לוז עם שברי פקאן.
רק שאם בא לכם עוד קצת לפנק, אפשר בהחלט להכין את כל השכבות גם יחד. 

מדריך נבוכים !
  • חמאת קקאו זה השומן של הקקאו. הצבע שלה שמנת. 
  • עיסת קקאו נראית בד"כ כמו גושים של שוקולד רק בלי הסוכר
  • סוכר קוקוס אורגי- הטעם שלו קרמלי. מעט דומה לסוכר קנים במרקם, רק שטבעי ובריא יותר. 
image alt

שברי עיסת קקאו

image alt

קינוח בשלוש שכבות. צילום: אורי שביט

מצרכים :
 
גנאש שוקולד מריר  :
120 גרם עיסת קקא ו
40 גרם חמאת קקא ו
120 גרם ויטלה שק ד
180 גרם סילן טבע י
400 גרם קרם קוקוס )%20 שומן  לפחות (
 
גנאש ויטלה לוז ופקאן :
300 גרם ויטלה לו ז
250 גרם קרם קוקוס )%20 שומן לפחות (
90 גרם סוכר קוקוס אורגני
100 גרם פקאן טבעי שבור 
 
גנאש פירות יער:
90 גרם קרם קוקוס
100 גרם חמאת קקאו
30 גרם פירות יער קפואים או טריים
גרידה מחצי לימון או ליים אחד
כף שמן קוקוס
30 גרם סוכר קוקוס אורגני
   
   
   
  אופן ההכנה: 

מכינים את  שכבת הבסיס: גנאש שוקולד מריר
1. מכינים את שכב ת הבסי ס- גנאש שוקולד מריר.
במתקן בן  מארי ממיסים עיסת קקאו וחמאת קקאו. מוסיפים את שאר חומרי הגלם
ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת חלקה וקרמית .
הערה: השכבה הזו לא אמורה להיות מאוד מתוקה .במידה וצריך לטעמכם עוד מתוק אפשר להוסיף 3-2 כפות סוכר קוקוס או סילן. 
  1. בתבנית הגשה מזכוכית משטחים את שכבת הגנאש ומכניסים למקפיא לחצי שעה. 
בינתיים מכינים את שאר הקינוח.  
 
מכינים את גנאש הלוז: 
  1. במתקן בן מארי מערבבים את כל חומרי הגלם
 ויטלה ,שמנת קוקוס ,סוכר קוקוס עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
  1. מוסיפים אגוזי פקאן קצוצים גס  
  2. משטחים את הגנאש על השכבה הקיימת ומכניסים למקפיא לחצי שעה.  
 
מכינים את גנאש פירות  היער :
  1. במתקן בן מארי מערבבים את פירות היער עם שמנת קוקוס לחימום קל.  
  2. מעבירים לבלנדר וטוחנים הכ ל
  3. מעבירים את התערובת דרך מסננת ורק את החלק החלק וההומוגני מחזירים למתקן הבן מארי
  4. מוסיפים את גרידת הלימון, הסוכר, חמאת הקקאו ושמן קוקוס ומערבבים מספר דקות  10. משטחים את השכבה השלישית ומחזירים למקפיא. 
 
11. אפשר וכדאי לקשט!
בפירות יער, זילוגי שוקולד, פקאנים וכיד הדימיון הטובה.  
 
בהצלחה ובתיאבון, 
רונית לב. 
 
x

#{title}

#{text}

#{price}